Asociacija paminėjo 25-ius veiklos metus

2024 m. gegužės 10 d. Lietuvos laivų savininkų asociacija surengė konferenciją „Viskas apie jūrą“, minėdama Asociacijos 25 metų jubiliejų. Įžvalgių diskusijų apie jūrinę ir su ja susijusios industrijos ateitį diena!

– Žaliosios iniciatyvos: dėmesys Žaliajai iniciatyvai ir jos poveikiui laivybai išryškino pramonės perėjimą prie tvarumo.

– Uosto plėtra: Inovatyvūs plėtros darbai Klaipėdos uoste, ekologiški projektai, tokie kaip laivų prijungimas prie kranto elektros stotelių stočių (ang. OPS) planavimas ir būsimas įrengimas, vandenilio gamyba ir laivyno atnaujinimas.

– Kuro naujovės: diskusijos ir būsimos investicijos į alternatyvų kurą ir vėjo jėgainių kūrimą jūroje.

– Pramonės įžvalgos: įžvalgos apie iššūkius ir galimybes, su kuriais šiandien susiduria jūrų industrija,  nuo kintančių konteinerių gabenimo tendencijų iki socialinių problemų sprendimo.

(nuotraukoje iš kairės, Vytautas Lygnugaris, LLSA valdybos pirmininkas, Simonas Gentvilas, aplinkos ministras, prof. Valdas Rakutis, LRS jūrinių reikalų komisijos pirmininkas, Loreta Maskaliovienė, susisiekimo viceministrė, Arvydas Vaitkus, Klaipėdos miesto meras)

Nuoširdžiai dėkojame Susisiekimo ministerijai, Seimo Jūrų reikalų komisijai už ilgametį bendradarbiavimą.