Paminėtas Uosto direkcijos veiklos 30-metis

„Klaipėdos jūrų uostas buvo, yra ir visada išliks Lietuvos vartais į pasaulį. Neįmanoma pervertinti jo reikšmės mūsų šalies ekonomikai, saugumui, aplinkai ir gerovei. Tai yra pagrindinis šalies ir platesnio regiono transporto ir logistikos mazgas”, – Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimą perdavė Prezidento vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius.   Praeitą penktadienį liepos 16 dieną Klaipėdos uosto direkcija minėjo savo veiklos 30-tį.

Renginio metu už Lietuvos kaip jūrinės valstybės garsinimą pasaulyje, už ilgametį ir nepriekaištingą darbą Liudviko Stulpino medaliu apdovanotas Lietuvos jūrų kapitonų asociacijos pirmininkas Juozas Liepuonius. Šiai dienai šiuo medaliu yra apdovanota keturiolika jūrinės bendruomenės atstovų.

Jūrų transporto darbuotojo garbės ženklu apdovanota Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė, taip pat pagerbti UAB JKK „Bega” Technikos skyriaus viršininkas Antanas Kekys, Lietuvos laivų savininkų asociacijos vykdomasis direktorius Gintautas Kutka bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

„Šį apdovanojimą laikau Asociacijos įvertinimu. Šiais metais minime prekybinio jūrų laivyno 100-tį, skaičiuojame Asociacijos 22-ius veiklos metus. Padaryta daug, bet dar daug reikia padaryti. Jausmas nuostabus būti įvertintam kolegų būryje  “ – pabrėžė Gintautas Kutka.

Iš kairės: A.Kekys, V.Paukštė, R.Mickienė, susisiekimo ministras M.Skuodis, KVJUD direktorius A.Latakas, LLSA vyk.direktorius G.Kutka